Femundløpet 2015

Femundløpet 2015 ble ikke helt som forventet. Fredagen var det nydelig fotovær! Sola skinte og folk og hunder koste seg! Starten for F600 og Fjr gikk smertefritt for seg! Men det skulle fort forandre seg. Lørdagen våkna vi opp til storm, snø og null sikt. Jeg rigga meg til i kirkegata for å knipse bilder av starten til F400. Det er ganske vanskelig å ta bilder med et objektiv som blåses fult av snø. Snøfilter på linsa er ikke det jeg higer mest etter i fotoverden altså. Etter å ha knipsa starten til en knippe kjørere finner jeg og Tonje, skribenten jeg var teamet opp med, at vi heller hopper i bilen og heller finner oss en fin plass i løypa. 

Vi satte oss på et lite vann rett før de dundrer ut på Femunden. Snøen dalet ned og vi så mange ganger ikke spannene komme før de var omtrent 3 meter fra oss. Vinden hadde begynt å bygge seg ganske greit opp og jeg måtte flere ganger tømme linsa for snø. Ikke de enkleste forhold å ta bilder i, men jeg så på det som en utfordring. Dette er mildt sagt ikke vær jeg har for vane å ta bilder i, så måtte prøve ut litt forskjellig før jeg fant metoden som virket best! Var faktisk ganske gøy å få bryne seg på noe nytt.

Etter å ha snødd ned i sporet begynte vi å bevege oss mot chekpunk Tufsingdalen. Veien dit var ganske spennende. Det var tett snødrev og vi så ikke mange meterne foran oss. Vi kjørte sikksakk mellom snøfonnene som hadde bygget seg opp på veien. Vi var rimelig glade for at vi satt i en 4WD, og jeg var ganske fornøyd med at Tonje var sjåføren! Hun skulle fått en medalje for den fantastiske kjøringen! Jeg kjenner ingen som klarer å komme seg opp av grøfta uten hjelp! Men det gjorde hun! Jeg var rimelig sikker på at vi ikke skulle komme noen vei når vi sto der med to hjul godt plantet i 1 meter med snø. Litt rikking og fart var vi på veien igjen! High five og latter på veien videre! Humøret vårt kunne ikke "Ole" gjøre noe med i alle fall!! 

Vel fremme på checkpunkt Tufsingdalen innså vi hvor ille været faktisk var. Vi kjempet oss frem i vinden og kom oss bort til førstemann inn på checkpunktet. Vi spurte flere kjørere om hvordan det var å kjøre over Femunden i stormen. Det samme svaret kom fra alle: Det gikk da greit det. Hvordan de kan være så rolige i et slikt vær er uforståelig, men de er jo tøffe disse kjørerne!
Hundene ble godt tatt vare på, med mat i magen og dekken på kroppen, la de seg til rette i halmen og sovnet kjapt. Vi beveget oss inn og sikret oss litt mat i kroppen før vi satte oss ned og jobbet med bilder og artikkel. 

Vi ble ikke lenge på Tufsingdalen før vi bestemte oss for å kjøre videre til checkpunkt Drevsjø. Veien dit var ikke bedre enn veien til Tufsingdalen, så gleden var stor når vi så skiltet inn til Drevsjø. Vel fremme sjekket vi klokka og kom frem til at vi helt greit kunne sove noen timer før kjørerne ville ankomme. Klokka to på natta sto vi opp til nyheter om kjørere som var værfaste, løypemannskap som satt fast i snøen og løp som var fryst inntil videre. Vi ble sittende å avvente før vi igjen fikk oss noen timer på øyet. Vi våknet igjen opp til nyheter. Denne gangen var det stoppet løp. Vi var alle enige om at det var en fornuftig avgjørelse, men at det var fryktelig trist at det skulle være over allerede. 

Vi hoppet i bilen og satte snuta mot Røros igjen. Turen tilbake var ikke like lystig som tidligere, vi håpte alle skulle bli funnet i god behold og at alt skulle ende godt. Vel fremme på Røros fikk vi heldigvis gode nyheter om at alle var funnet og hentet ned! Da var det ikke annet å gjøre enn å sette seg på toget og komme seg hjem. Sola skinte på fjellene når vi forlot Røros. Merkelig å tenke på at for kort tid siden var været så ille at man knapt kunne se hvor man gikk. 

Femundløpet 2015 vil nok ikke glemmes så fort! Men jeg gleder meg allerede til 2016! Håper jeg får tatt litt flere bilder da! :D Her kommer et knippe bilder fra årets begiventhet som viser hvordan været bare ble verre og verre. 


2 kommentarer

Tonje

10.02.2015 kl.18:54

Team Tuppen & Lillemor :-D :-D Gleder meg allerede til neste år, jeg!

asgardsreiahusky

14.02.2015 kl.23:57

Kjempefine bilder!

Skriv en ny kommentar

hits