Endelig!

Nå har jeg tenkt så lenge på dette med å skrive et blogginnlegg at jeg bare hopper i det. Jeg har vurdert frem og tilbake på hvordan jeg skal skrive det, hva jeg skal skrive og hvor mye/lite jeg skal ta med. Har egentlig bare kommet frem til at jeg bare skal la det flyte ut. 

Grunnen til at jeg skriver er dels fordi jeg liker å «Skrive ting ut» av hodet mitt. Jeg får satt ord på det jeg tenker og føler. Men jeg skriver også dels fordi jeg vil at folk skal forstå. For det har vel vært en av de vanskeligste tingene. Jeg har ikke kunnet forklare ting til venner og bekjente. Når jeg har trekt meg tilbake, oppført meg «merkelig» osv. 

Jeg har etter nyttår blitt utredet for Asperger syndrom, og fikk i forige uke diagnosen bekfretet. Jeg har Asperger Syndrom. Som i korte trekk kjennetegnes ved dårlige sosiale og kommunikative ferdigeter. Man får også snevre interesser og holder seg som regel til sine «teamer». 

Under utredning kom vi frem til at den sosiale delen for meg er den delen som veier tyngst. Jeg sliter i sosiale sammenhenger, spesielt med mennesker jeg ikke kjenner så godt eller er trygge på. Det samme gjelder i situasjoner der jeg ikke har kontroll. Som f.eks å dra på et møte osv krever nøye planlegging og tapper meg dermed for mye energi før jeg i det hele tatt har klart å møte opp. For min del fører dette til at jeg mange ganger bare stenger meg inne og holder meg for meg selv. Der har jeg kontroll og jeg kan slappe av. 

Jeg har ikke hatt den fjerneste anelse at dette kunne være «problemet» mitt før det gikk opp et lys hos psykologen min. 

Det har boblet og kokt i hodet mitt i mange år nå, frustrasjon over at jeg ikke KLARER å gjøre ting jeg VIL gjøre. Det hjelper ikke at jeg presser meg heller, for da renner det bare over og jeg kommer ingen vei. Jeg vet det har vært frustrasjon hos venner og bekjente også, at jeg til tider bare blir borte fra verdens overflate. Svarer ikke på tlf, svarer ikke på nett osv. Jeg bare ORKER ikke. 

Nå vet jeg ikke helt hvor jeg vil med dette, men nå er det i alle fall ute i verden! :) 

(random bilde... bare for å ha posta noe:P ) 
Én kommentar

prinsessen

06.03.2014 kl.12:50

Bra tekst fint bilde bra blogg! her må innom itt oftere <3

Tonje Angelika

07.03.2014 kl.15:34

Jeg synes du er tøff som deler slikt i bloggen din. Det er fantastisk å se bildene du tar, og lese om hundelivet rundt deg, men det er også veldig flott å lese om deg som person. Jeg har fulgt deg nå i så mange år, at jeg føler jeg kjenner deg litt igjennom bloggen din. Det er godt å høre at du har funnet ut hva det er som "feiler" deg, men ikke la en diagnose bli et type skall for deg mot den ytre verden, det er alt for mange som bruker en diagnose som en slags redning eller unnskyldning til å stenge seg inne. Jeg håper jeg får lese mer om deg som person i bloggen fremover. Du er et hærlig menneske <3

Skriv en ny kommentar

hits