Stjerner i rennesteinen

Til nå har jeg sett fem fly suse over nattehimmelen. Det er nesten litt absurd å tenke på at der oppe sitter det mennesker. Mennesker på vei et sted. Akkurat som at jeg er her nede, liggende i snøen, men fortsatt på vei mot noe annet. Selv om jeg ligger aldri så stille, så er jeg definitivt på vei mot noe.  Snøen er hard. Den former seg ikke etter ryggen min slik jeg skulle ønske den gjorde.  Men det er likevel fint å ligge her. Stjernene der oppe, langt langt der oppe, ser ned på meg. Jeg starter å telle dem, men gir opp før jeg når 50. De som sier man ikke kan se stjernene når man bor i byen har ikke sett godt nok etter dem.
Man må se forbi lyset, forbi alle menneskene som er på vei til et annet sted,  forbi skyene. Der er det tusenvis av stjerner. Man kan kanskje ikke se melkeveien fra byen, men man kan telle stjerner. Flere stjerner enn man har fingre på hånda.


Plutselig får jeg en kald nese på pannen min. Jeg vender blikket mitt mot nesa og ser to store øyne stirre på meg. "Hvorfor ligger du her a?" Jeg reiser meg opp og inviterer til lek. En kjapp kontring og løpet er i gang. Venstre, høyre, hopp over snøfonn og videre bortover fotballbanen. Hun bråsnur og løper rett mot meg før hun stopper opp to meter fra meg. "Awrooo! Igjen!"
Jeg gjør en liten bevegelse mot høyre, og hun kontrer meg og løper forbi. Jeg ler og slenger meg ned i snøen igjen. Hun kommer tassende bort og legger seg en halvmeter fra meg. Vi blir liggende der i stillheten og nyte at vi lever. 

6 kommentarer

Vilde

01.03.2013 kl.00:53

Veldig fint bilde, og veldig fine ord.

Denali

01.03.2013 kl.00:59

Vilde: aww! du sier alltid så mye fiiint :D *smile*

Vilde

01.03.2013 kl.03:33

Helt fortjent :D

TeamTonje

01.03.2013 kl.06:44

Må si meg veldig enig med Vilde over her - du skriver sånn at det var nesten som om jeg var der og opplevde det sammen deg :) Fiiin dag til dere.

Fotogal

01.03.2013 kl.09:39

Så bra tekst! Aah... er det ikke fint vel :-)

Karoline Emilie

02.03.2013 kl.21:38

Utrolig fint skrevet! :)

Skriv en ny kommentar

hits