Den viktigste i mitt liv!

Denali har blitt husky. Det har ikke allitd vært sånn nemlig. Hun har allitd vært en liten latsekk som synes å løpe løs er det beste i verden, jobbe er teit. For ca ett år siden begynte jeg å kreve litt mer jobbings av henne, og det siste halve året så har hun blomstra. Hun er råflink på alt jeg tester henne på. Snørekjøring, kløv, trekking av vogn osv osv. Hun er rett og slett blitt den allsidige huskyen hun skal være. 

Når hun vet det skal jobbes, så jobber hun som en gal. Enten det er trekking, bæring eller rett og slett bare være "snill hund". Hun vet hva hun skal, og hun hører på hva jeg "forklarer" henne at hun skal gjøre. I dag f.eks var vi oppi skogen her med kickbiken. Denali har løpetid nå, og er i ståperioden og kan vel egentlig kalles IDIOT nå! Men i trekk, med en forbikommando, så går hun forbi ALLE hunder vi møter. Hun holder siden sin og følger på med trekk uten å i det hele tatt prøve å svinge mot møtende hunder. 
 
Har samlet noen videoer og bilder fra det siste halve året. :)  


Denali og Elias er perfekte sammen i trekk. Elias har god erfaring med trekk og er liten og RASK. Så de to sammen er winning team altså ;) 

En annen ting, som kommer litt på siden av det å være "bruksund" er jo terapihundjobben hennes da! Hun går sammen med alt og alle av hunder. Alt fra store kjemper til småsmå hunder. Her f.eks sammen med to Dverg Pinschere som begger er skeptiske til større hunder. Dette er litt uti "oppmykninga" så nå har de blitt litt varme i trøya og tørr å poke litt på Denali og "tester" litt hvordan dette med stor hund egentlig funker:P  Denali tar på seg jobben som snill og stor hund og lar de tulle rundt og utforske Denali i sitt eget tempo, samtidig som hun "utfordrer" de litt med invitasjon til lek. 
Dette opplever jeg gang på gang når vi møter usikkre hunder. Denali er VELDIG forsiktig, og har all tålmodighet i verden.    


 

Også er hun jo da seff klart HMT-testen. Så hun er jo en good-dog også! Ikke at DET kom som noen overraskelse altså ;) 

Ellers slapper hun av, akkurat som en husky skal. Av-knappen er viktig. 


Hun ekke redd for litt utfordringer, og klatrer mer enn gjerne opp på ting og tang! 


Kløv og trekk!!  

Hun har til og med prøvd seg på Lure Coursing!! 
Whippeten som sitter bak Denali der liker IKKE større hunder og mente siden dag en at Denali var EKKEL og måtte dø. Etter tid og tålmodighet så skjedde plutselig dette. De satt sammen helt frivillig, og kunne faktisk også være løse ute sammen. Det var KLIN umulig første dagen. Denali unngikk han skikkelig de første dagene og mykna han sakte men sikkert opp! :) 

Jeg er såååå glad for at Denali er min hund. Hun er seriøst den beste hunden jeg kunne fått. Det er vi to. Sammen for alltid!! 

Jeg husker godt når hun kom til meg, som en forfjamset og redd valp. Postkassa i gata vår var skummel liksom. Jeg jobbet som faen med henne for å overvinne frykten. I begynnelsen tisset hun jo på seg når hun så andre hunder og sprang vekk i redsel. Sakte men sikkert mykna hun opp, og er i dag en selvsikker og fantastisk hund å ha med å gjøre. Vi kan stå ute å se på fyrverkeri sammen uten at hun løfter på et øre. Vi går i byen, tar alt av kollektivtrafikk, vi uforsker og opplever ting sammen. Hun lærer meg så mye hver dag! Kunne ikke bytta henne for alt i verden!  VErdens fineste lille ulv<3

6 kommentarer

Duracellia

04.09.2012 kl.15:24

Blir jo helt rørt jo :) For en skjønn ulv!

Lisa Marie

04.09.2012 kl.15:42

Så morro å lese! :) Virker som en toppers hund :). Er det alaska ? Kunne ønske min kunne være løs, hehe! Han var også mega redd når jeg fikk han. Løpte andre veien når ander hunder var bare noen meter fremme og den slags. Han underkasta seg for en lite chihuahua, men nå er han derimot litt for frempå. Han vil løpe bort til andre hundre på tur og når han får hilse på de så vil han stå oppå de og sånt :/ hehe :)

Synne

04.09.2012 kl.17:38

Nydelig !! Hvordan lærte du henne av knappen ? Og forbi ?

Denali

04.09.2012 kl.17:53

Bordercolliehunden: Av-knappen har kommet av seg selv. Når vi er inne, sitter stille ute osv, så skjer det ingenting. Og det har hun lært seg etter hvert :) Dager der det ikke har skjedd noenting, så hun ikke forventer at noe skal skje heller hjelper også! Ro-trening med andre ord! :) Man tenker kanskje ikke så mye over det når hunden er valp fordi valpen sover så mye uansett, men når hunden blir større så er det gull verdt at man ikke har pøsa på med ALT man hadde lyst å gjøre når den var mindre. Må rett og slett lære hunden at det ikke MÅ skje noe hele tiden.

Når det gjelder forbi så har jeg lært det inn når vi har gått tur. Belønnet for å se på meg i stede for andre hunden. Sagt forbi, og gått rett forbi uten at hun har fått hilse på den andre hunden eller hva det nå er hun vil bort til, og belønnet etterpå. Kontakttrening!

Synne

04.09.2012 kl.18:09

Takk :D

Eline

04.09.2012 kl.22:11

<3

Skriv en ny kommentar

hits