"- Mange venter for lenge med å avlive kjæledyr"

Ja, det er en av overskriften på Aftenposten sine sider i dag. Der leder for rådet i dyreetikk, Gudbrad Bakken, lufter tanker rundt dette med behandling av f.eks kreftsyke dyr og medisinering av hunder med adferdsproblemer. 

Dette er en interessant sak som det er bra det blir laget debatt om! 

Alle som behandler dyret sitt, mener jo såklart det beste med det. Men hvor langt skal det gå før det grenser til det egoistiske for vår egen del? Holder vi mange dyr i livet fordi det er altfor tøft for oss å miste det?
Verden har kommet langt når det gjelder behandling av dyr, ting som ikke var mulig før, er nå mulig. Vi kan holde dyr i livet over lang tid med de rette medisineringene. Men hva er egentlig etisk riktig? 
Kan man stole på hva en veterinær sier i alle tilfeller?  Hvor stor er den økonomisike interessen for veterinærene i mange tilfeller? 

KJØR DEBATT!  Hva mener DU er grensen. Og hva er egentlig etisk rikitg behandlig av et dyr?    

Saken finner du under her:  

 

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/--Mange-venter-for-lenge-med-a-avlive-kjaledyr-6775694.html#.T1Hm0IfQK69

4 kommentarer

✿ Sheltiedagboka ✿

03.03.2012 kl.14:59

Det kommer så veldig an på situasjonen! Men generelt er jeg faktisk litt enig, har sett flere situasjoner der jeg selv ikke hadde latt hunden leve videre. Det kan være at hunden har unødvendige smerter, eller må bruke unødvendig mye medisiner eller at de økonomiske utleggene er latterlig høye. Eller at bikkja er på den øverste delen av aldersskalaen...

etlivmangevalg

03.03.2012 kl.17:14

Jeg er faktisk litt uenig! Uenig fordi du kan ikke vite hvordan dyret har det inni. For vi eiere ser bare det ytre på et dyr, siden dyr ikke kan snakke! Ergo, veterinærer gir råd å veileder deg til dine valg med DITT dyr. Å til syvendesist så er det DU som eier som tar valget om du skal gå videre med medisiner eller om du skal avlive!

-Min mening!!

PhsykoCupcake

03.03.2012 kl.19:07

Kommer veldig an på egentlig... hvis hunden virker til å ha det bra til tross for eventuell sykdom.

Ida Christine

18.03.2012 kl.22:44

etlivmangevalg: "fordi du kan ikke vite hvordan dyret har det inni. For vi eiere ser bare det ytre på et dyr, siden dyr ikke kan snakke!" tydelig at du ikke har dyr selv? dersom man ikke greier å "snakke" med dyret sitt, da burde man ikke hatt det heller. Dyr kommuniserer like tydelig som mennesker, selv om de ikke snakker, og en god dyreeier vet hva dyret tenker, føler og vil i en hver situasjon. God kommunikasjon krever ikke snakking ;)

jeg synes man skal behandle så lenge det er sjanser for at dyret kan bli friskt, eller leve godt med sykdommen uten smerter.. Men dersom et dyr har kreft med stor spredning og liten sjanse for å bli frisk, så blir det ikke riktig å holde det i livet noen ekstra pinefulle mnd..

Skriv en ny kommentar

hits