Denali har blitt en terapihund for andre hunder!

Seriøst.. Hun har blitt verdens beste hund.. Det er det ikke noe tvil om. 
for en liiiten time siden kom christel hit med Zita. Zita er en beagle som har hatt en litt turbulendt fortid, men som nå har fått et trygt og fint hjem. Jeg tror nok hun har et snev av hypertilknytning, men som med Denali så tror jeg nok dette går over bare man gir hunden tryggheten og stabiliteten i livet sitt.

Uansett, Denali er så sykt flink! Etter et par minutter med litt lukting og snusing hoppet  Denali opp i sengen og la seg ned. Zita stresset litt siden Christel gikk og pep og bjeffet litt og hoppet på døren. Jeg ignorerte det og etter en liten stund roet Zita seg ned og gikk å satte seg ved sengen. Denali la merke til dette, og hoppet like godt ned på gulvet, gikk rolig og forsiktig og la seg ned på gulvet. Rett på siden og "sov". Og etter to minutter så la Zita seg også ned, og sovnet. Denali lå på gulvet i ti minutter etter at Zita sovnet og kom opp i sengen min igjen. Så at hun gjorde det der bevisst for å roe ned Zita er jeg ikke i tvil om. 
Nå ligger Zita å snorker, mens Denali ligger fornøyd i senga med beina i været!

Jeg er så syyyykt stolt av henne, og hvor sykt flink hun er til å hjelpe de rundt seg. Hun virker kanskje som den særeste og  minst sosiale hunden ever for andre. Men fy faen, hun har utviklet seg til å bli den perfekte hunden for meg. Hun er rolig, avbalansert (kanskje ikke så veeeldig ute nå, i og med at hun har løpetid, men dog!) hun har blitt kosete, hun kan nå være hjemme alene uten noe stress i det hele tatt, hun er snill, forsiktig og jeg merker mer og mer for hver dag som går at hun faktisk elsker meg og! :) Ja, hun er sær og rar, men hun er smart som fy. Og bare det at hun skjønner at hunden vi har på besøk trenger det lille ekstra for å kunne slappe av er helt sinnsykt kult! 
Hun er ikke sånn med andre "stabile" hunder i det hele tatt. Da kan hun være brå og veldig lekete. 

I underkant av 20 minutter etter at en hund kommer hit, som aldri har vært her før, nesten ikke har møtt meg og som ikke liker å være borte fra eier, så ligger begge bikkjene å snorker. Og det takker jeg Denali MYE for. Hun er en verdensmester, rett og slett! <3 

5 kommentarer

✿ Sheltiedagboka ✿

25.08.2011 kl.10:03

Kanskje hun kan være sånn terapihund for Chanel når det gjelder å møte fremmede hunder løse? ;) Regner med at hun ikke er en sånn som spiser henne opp selv om hun oppfører seg som en tulling? Hehe..

Denali

25.08.2011 kl.11:44

Sheltiedagboka : Hehe, såklart! Denali står til tjeneste ;)

Pia & Euro

25.08.2011 kl.11:52

Åååå, flinkeste damen! Hun virker regelrett helt fantastisk hele hunden - jeg tror jeg er litt (veldig) avstandsforelsket altså! Hadde det ikke vært for at jeg hadde hatt min perfekte prikkedust her, tror jeg nesten at du måtte tatt hengelås på døren altså...! Haha! Utrolig hva du har fått til med henne, kjempegøy!

Denali

25.08.2011 kl.11:59

Pia & Euro: Hehe jaa. Hun er superflink! :D Prikkedyr er fine de og! Har litt lyst på en selv, men må nok vente en stund før hund nummer to flytter inn!

hundene i mitt liv

25.08.2011 kl.21:26

Så bra! Flinke Denali, også så deilig at hun har blitt som du vil :D

Skriv en ny kommentar

hits