Hunder som virker

I dag var vi på tur med Anne Marit og hennes 3 små gærninger! Ble en lang og digg skogstur, der bikkjene fikk bade, utforske, leke, løpe, hoppe og hele pakka. Jeg synes synd i alle hunder som ikke får løpe løs i skogen. Det er så deilig å bare la de få utforske og løpe fritt. Man ser hvor glade de er, og hvor mye de setter pris på det. Stakkars de bikkjene som aldri får oppleve det! Det er ikke noe liv, og jeg vil påstå det er på grensen til dyremisshandling.

UANSETT, vi hadde en lang og koselig tur. Anne Marit hadde med en ekstra tispe i dag, i tillegg til sine to egne. Denne lille frøkna var 9mnd, og ser vel egentlig ut som en forvokst corgi når hun går, men hun er latterlig søt da! Helt til hennes "onde" side kommer frem.... :O Hun fant tydelig vis ut at Denali ikke var noe kul. Så hun måtte hele tiden driv å "ta" henne. Denali dempet og dempet og avverget mange situasjoner, ganske deilig å ha en SÅ fungerende hund. Til slutt ble Denali drittlei denne dumme oppførselen fra den lille jyplingen, og sa ganske hardt ifra at NÅ var det nok. Denali bjeffet, viste tenner og la labben på ryggen hennes. Det var nok til at det gikk harmonisk resten av turen. Jeg er så SYKT glad for at både jeg og Anne Marit er sånn som lar bikkjene ordne opp selv, ellers kunne dette blitt en tur der det hele tiden hadde vært småkrangling. En skikkelig advarsel fra Denali var nok til at ting ble satt på plass, og alle koste seg.

Etter endt skogstur, dro vi og handlet grillmat og satte oss i parken. Alle bikkjene lå strødd utover plenen og slappet av i skyggen. SYKT digg. 4 hunder, på samme plass, helt rolige. Trengte ikke holde i båndene engang. DET er hva jeg kaller harmoni og stabilitet! Når ingen trenger å si noe, bikkjene bare ligger der, vi kan spise i fred og alle bare koser seg. Bikkjer som gikk forbi ble ignorert og alt var seriøst så digg. Jeg innser mer og mer for hver dag som går hvor UTROLIG deilig det er å ha en så velfungerende hund. Vi slapper av og bare nyter dagene. Ikke noe stress, ikke noe mas, ikke noe trening på ditt og datt. DET ER SÅ SINNSYKT DIGG!!

OG her kommer seff ALTFOR mange bilder! Har filmet også, skal sette igang å redigere det når jeg gidder. Men først, bilder som sagt! :D


Krokodillen!


Vannhunder!


Vannhunder på vei mot land


Krokodillen igjen..


SØT!


Ok, så jeg klarer ikke å velge hvem av de to her jeg liker best.... såå.. begge får stå her:P
Denali hadde ingen planer om å svømme i dag hun...


FIIINE Beauty!! Er litt forelska i henne altså... *sukk*


Og det tror jeg Denali er og. :P


Litt herjing hører med selv om man sitter i parken ;)


grrrrrææow!!


<3<3<3<3


Jeees, vi grillet lammesliders, og FY FAEN NOM!

13 kommentarer

♥Heidi

22.07.2011 kl.00:45

Sykt kule bilder! :) Elsket dem, spesielt "krokodille" bildene! .. Og for en kvalitet!

Have You Met Miss Jones?

22.07.2011 kl.03:16

Utrolig fine alle sammen, virkelig flott fotografert! :D Liker bloggen din og! Tror jeg slenger deg på Bloglovin :)

Denali

22.07.2011 kl.04:31

Have You Met Miss Jones?: Takk og takk! :D Koselig å høre! :)

Kane og Dooley

22.07.2011 kl.08:02

bare et spørsmål?:) Er det ikke båndtvang der? Så vidt jeg vet er det båndtvang fra til 20. august? Og unasett om hunden liksom ikke har jaktinstinkt så gjelder jo denne uansett...?

F eks Dooley får aldri løpe løs i skogen fordi ho stikker på jakt, og ho får ikke dra på jakt ettersom jeg ikke vil miste henne, her kan det være ulv, ho mister veldig fort kroppsvarmen ettersom ho har liten kropp med lite fett og ho kan komme ganske laaangt unna oss! Jeg vil ikke si at ho blir misshandlet av den grunn:) Selvom det helt klart hadde vært fint om ho kunne løpe løs i skogen.. ho har et liv og jeg vil ikke si at jeg gir henne et miserabelt liv liksom:)

Høres hvertfall ut som om det var en fin tur og godt at hunden kom ok overens:)

Clickerdog-alt om hund.

22.07.2011 kl.08:45

Så flotte bilder! Kjempeherlige hunder:) Jeg mener at man må se situasjonen an om man skal bryte inn eller la hundene ordne opp selv. Sånn som når Tuva var løs med Tyson, så ble hun så ivrig på å leke at hun kunne ikke skjønne at han ikke hadde lyst! Så når han hadde sagt i fra det beste han kunne etpar ganger og Tuva forble døv, så satte jeg langline på henne for å kunne stoppe henne om hun ikke lot han i fred rett og slett for at hun ikke skulle overkjøre han.

I den situasjonen du beskriver blir det jo noe annet siden det var snakk om en valp :)

klois

22.07.2011 kl.09:22

Båndtvangen drite me i for å sei det sånt. Ingen av hundane våras e interessert i hverken store elle små villdyr + at dei heller ikkje går bort te mennesker, så me vil helle ha dei laus enn å måtta gå med långlina som vikle seg inn i allslags.

Eg konne aldri gått tur med mine to + den eine eg trene i lånlina. Det hadde bare blitt kluss.. :p

Rundt Sognsvann e det såpass mye folk at villdyrå holde seg ganske mye vekke derfra uansett.

Denali

22.07.2011 kl.19:03

Kane og Dooley: Tipper de nakne mannfolka som ligger rundt vannet der oppe gjør en større trussel for naturen der enn bikkjene våre gjør...

Bikkjene løper på stien, de stikker ikke av, og de holder seg rundt oss hele tiden.

Også er det forskjell på hunder som faktisk jakter, og de som ikke gjør det. Og man vet om man har kontroll eller ikke. Denali har stått å sett på at rådyr har gått rett forbi henne, og hun er livredd katter osv. Så jeg tviler på at hun hadde stukket etter noe som helst.

Men jeg synes alle hunder skal få løpe løs med jevne mellomrom, om ikke i skogen, så på inngjerda plasser osv. Jeg kjenner flere som ALDRI har hunden sin løs, heller ikke i langline, og det synes jeg ikke er riktig..

Denali

22.07.2011 kl.19:06

Clickerdog: Ja, det er jeg enig i. Men leking og småkjekling er jo to forskjellige ting. De ordner som regel opp mellom seg, og jo mer vi blander oss inn jo mer stress og drit blir det jo i de sitausjonene.

Men hunder som blir opphengt i leking er jeg enig i at man skal skille når den ene hunden får nok. For da er jo hunden som regel så høyt oppe at de ikke vet sitt eget beste. Denali har gjort sånn flere ganger selv, men hun hører heldigvis når den andre hunden sier ifra. Hun er ekstremt konfliksky og det er ytterst sjeldent hun faktisk gjør noe med saken bortsett fra å dempe og gå vekk. så var ganske deilig å se at hun faktisk klarer å fikse dette selv når hun får 100% nok!

:)

Kane og Dooley

22.07.2011 kl.23:03

Hmmm.. Ja... Jeg mener nå at båndtvang er båndtvang samme hva, men folk har kansje ulik oppfatning:)

Jeg skal ikke si at jeg aldri bryter regler, men i utgangspunktet holder jeg reglene som gjelder, og det er ikke fordi jeg er så pertentlig eller noe, men det er bare slik med prinsippet av en regel:) Og jeg mener at båndtvang er en sånn prinsippgreie:) Selvom ikke Kane akkurat er noe jaktrase ser jeg at han også har instinktet, han kan plukke opp spor og følge det litt, så han er også i bånd nå som det er båndtvang selvom jeg ikke tror han ville stikki like langt som Dooley akkurat, kanskje ikke i det hele tatt fordi han er så pyse:)

Dyra er overalt, besteforeldrene mine bodde midt i en by og hadde rådyr i hagen, så dyr er det overalt uavhengig av om det folk i nærheten,men det er ikke min avgjørelse om dere har på bånd eller ikke:) Regner med at dere har kontroll.

Dooley jakter jo alt, ho er ekstrem:) Om det er en katt,mus, padd, rådyr, elg, fugl ja you name it:) Men jeg har ho løs i langline etter seg på veiene som går i skogen her, på stiene holder jeg i den ettersom ho lett kan sette seg fast:) Innkallingen hennes har blitt mye bedre også så da kan ho få litt mer frihet, men ser ho noen eller plukker opp et spor så er det 100% garanti for at ho stikker etter!¨

Er helt enig i at hunder skal få løpe løs, det er bra for dem, men for meg, uansett om jeg hadde hatt med meg Dooley eller Rocco eller Kane, hadde alle vært i bånd, fordi det er båndtvang:)

klois

23.07.2011 kl.00:30

At dine hundar har vaktinstink e ein aen sak. Ingen av våras bryr seg om det. Hvis mine hadde interessert seg i villdyrå så hadde dei gjeta dei istedenfor ;p

Ja, dyr e overalt. Eg møte på elg støtt og stadig 20 meter der eg bor. Men der det e mye folk som oppholde seg (spesielt rundt nudistområdet) så e det naturlig at dei holde seg vekke på dagtid.

E litt forskjellig på å ha 3 små hundar i bånd kontra 3 store hundar i bånd. Å gå tur med ein elle flere Border Colliar i bånd heila tidå e ikkje et liv for ein Border Collie. Dei MÅ få springa laus når dei e på tur.

Eg meine båndtvang e relativt. Så lenge hundaeierar har sjølinnsikt nok når det gjelde seg sjøl og hunden(e) sin(e) så e det ikkje noe problem å ha dei laus.

staffordshirekane

23.07.2011 kl.18:11

Mener jo ikke at de alltid skal være i bånd, men liksom når man går i skogen under tiden det er båndtvang mener JEG at man skal ha på bånd hunden sin, med mindre det er i angitte friområder.. Det helt uavhengig av om hundene har jaktinstinkt eller ikke...Det er et prinsipp og en regel...

Men samme det... bare lurte på om det var båndtvang der dere gikk... og det var det og dere overholdt ikke båndtvangen....Var bare det jeg lurte på..Er ikke opp til meg å bestemme hva dere velger :)

fotobyich

29.07.2011 kl.01:13

Bare lurer på hvordan kamera du har, og hvilket objektiv du har brukt på disse bildene? Redigering? Helt unormalt skarpe bilder:)

Denali

29.07.2011 kl.01:25

fotobyich: Har brukt Canon 1d med Canon 70-200mm og Sigma 50mm 1,4. :)

Redigerer i Lightroom og Photoshop :)

Skriv en ny kommentar

hits