Alene hjemmetrening..

Denali har virkelig slitt med å være alene hjemme, og jeg har egentlig gitt opp hele greia så lenge jeg bor HER. For jeg har vært overbevist om at det har vært stedsbetinget at hun klikker...Men jeg bestemte meg i begynnelsen av denne uka at jeg skulle flytte buret til Denali inn på soverommet. Ideen kom en kveld jeg plutselig fant Denali sovende på soverommet, helt alene. Tenkte at det var verdt et forsøk.

Flytta det inn på mandagen, og har "trent" litt på at hun skulle ligge der inne mens jeg har vært her. Begynte først med alle dører åpne mellom oss, lukka den ene døra, også begge dørene. Det er en gang mellom soverommet og stua.
Det har gått helt fint, og hun har bare sovet der inne.

I dag tok jeg sjansen på å la henne være alene mens jeg gikk på butikken. Hun var alene i 40 min og har vært HELT stille hele tiden. Ikke noe stress og ikke noe tulling i det hele tatt. Hun har til og med gnagd på et bein!! Noe hun ALDRI har gjort før når hun har vært alene. Jeg kom hjem og slapp henne ut og hun bare fin og rolig! Så dette er en lykkens dag!
OG det beviser bare enda mer at teorien min om at det er stedet som har gjort at hun ikke liker å være alene, ikke noe annet! HURRA! :D

Og grunnen til at jeg bruker bur er at hun stresser seg velig opp uten og løper rundt og stresser seg selv opp på den måten. Jeg håper at når jeg får flytta så får jeg trent inn ting såpass godt at hun slipper buret, men akkurat nå er det nødvendig for at hun ikke skal bli helt ødelagt.

Én kommentar

myobu

12.05.2011 kl.22:13

fint å se at ikke alle hundeeiere der ute hater bur/ og eiere som bruker det.

vi bruker også bur på våre. vi hadde jo bare mocca først, og hun stressa veldig dersom hun var løs inne i leiligheten mens vi var ute. (vi begynte gradvis med 5min på trappa etc. mens hun var alene inne) og det funket ikke for henne.

Hun er jo veldig lita, og sover oppi senga sammen med oss.

så når vi vendte henne til buret så hadde vi det også oppi senga (crazy,.... bare si det høyt) og la oss slik til at mocca ikke hadde noen andre plasser å ligge enn inni buret.

Siden hadde vi buret på gulvet, og bestakk henne med godbiter for at hun skulle gå frivillig inn, og at det ikke ble tvang.

vi har buret på soveromsgulvet, det er lengs borte fra gangen, så de ikke blir stresset av at folk går frem og tilbake utenfor.

Nå dersom de skjønner at vi skal noen plass, så spurter begge inn i buret og legger seg.

kan ha burdøra og alle andre dører åpnen (unntatt ytterdøra) hiver bare inn litt godbiter i buret før vi drar, og de ligger i buret og kommer ikke ut før vi er hjemme igjen.

for våre hunder er buret en trygg plass, som kun er asosiert med soving og godbiter (aldri straff). og det må jo være trygt for dem også, når de løper inn dit og velger å ligge der inne.

Skriv en ny kommentar

hits