Denali kan holde egg og hun!

Og nei, det er ikke kokt! Hva hun ikke kan altså. Har jo såklart videobevis da! 

Lyd og bilde er helt på bærtur.. Ekke jeg som er helt wack på timingen altså, det er iMovie som fucker med meg! :p

11 kommentarer

Tellus

03.05.2011 kl.21:30

du denali, du denali! du er rå

Denali

03.05.2011 kl.21:36

Tellus: Det var egget å!! (rim!)

hundene i mitt liv

03.05.2011 kl.21:40

Så flinke dere er! :D

HanneN

03.05.2011 kl.22:18

Imponerer stadig farli nali! :D

EurasierDennis

03.05.2011 kl.22:32

Åå denali er sweet altså!! Trodde egentlig ikke at man kunne ha huskyer løse, men er det enkelere siden hun er AH?

Denali

03.05.2011 kl.22:36

EurasierDennis: Jeg har bare erfaring med å ha huskyer løse, men det finnes de som sverger til å ALDRI ha de løse pga jaktinnstinkt. Men når jeg jobbet som kennelhjelp til en hundekjører så kunne vi ha samtlige hunder løse uten at de stakk av, så det har MYE å si hvordan man tar ting fra starten. Tror det egentlig er litt sånn at har man ALDRI en hund løs, blir den jo mad om den først kommer seg løs! Mens hunder som har vært vant til å være løse fra valpestadiet ikke har samme behovet.. Sånn jeg ser på det i alle fall! Også finnes det jo seff de hundene som har SINNSYKT jaktinnstinkt da og ikke kan være løse uansett. Så ja, det er i alle fall min mening da, hehe :)

EurasierDennis

03.05.2011 kl.23:50

Ahaa, ja det er sant :) Bare lest overalt at de stikker av pga jaktinstinktet:p Men flott at man kan det ! Kan ikke dra alle under en kam tydeligvis :D

myobu

04.05.2011 kl.00:42

Så flink hun er!=)

Vi pleier å kjøre med alaskan huskey, de er ikke vant til å gå løse. Men richard, samboeren min, pleier å ha noen av dem med på tur (vi har nå også overtatt en av hundene i spannet) Han pleier å ha de løse når de er på tur, og de stikker Aldri av. mulig fordi de er vant til å være i flokk, og derfor ikke drar fra de som ligger igjen, hva vet jeg.

er generelt ikke tilhenger av å peke på en rase og si at den og den kan ikke gjøre sånn og sånn, eller er farlig. hunder er individer de også, og det er stor forskjell på hunder innefor samme rase. har også hørt av mange at Ah ikke kan gå løse..og at Ah generelt er svært aggressive. det meste kommer nå an på oppdragelsen mener nå jeg.

vi har to dachser (som jo er jakthunder) mocca stakk alltid av før, bestandig. umulig å lære henne innkalling. maja, den andre dachsen vår, stikker aldri av. hun holder alltid oversikt over vi er, og orienterer seg etter oss hele tiden. etter at vi fikk maja så stikker heller ikke mocca av. kanskje hun er redd for at maja skal få alle godbitene vi har med=)

Denali

04.05.2011 kl.00:46

myobu: Veldig enig med deg her altså! Synes det er tragisk at alle ah'er blir dratt under en kam. For jeg har to erfaringer. De første jeg var kennelhjelp hos hadde alltid hundene løse, gikk med de løse på tur fra de var valper og jeg kunne velge å vrake i hundegården på hvilken hund jeg ville ha med meg på tur, LØS! Til og med en og en. Null stress.

Det andre stedet jeg var kennelhjelp, der var ALDRI hundene løse, og om de kom seg løs så stakk de! Så individ har mye og si, og hvordan de er lært opp har mye å si. Arv og miljø med andre ord:) For man kan jo finne noen med såpass sterkt jaktinnstinkt at de klikker helt om de får sjansen.

Men det er spennende dette med flokkinnstinktet. Merker jo det når jeg er på tur sammen med andre hunder, de dilter jo alltid etter hverandre og snuser på samme flekken osv. :)

myobu

04.05.2011 kl.01:25

skjønner ikke helt det der med hvorfor folk er skeptiske til ah.

tror mye av det er fordi de er kjørehunder, men da må man også tenke på at hundeholdet "før" var mye anderledes enn det er i dag. vet ennå om spann der hvor kjeppen ligger på lur, og spann som må bindes fast om de møter passerende spann. mye av treningen før var sterkt preget av kjepp om hundende ikke gikk eller hva det ellers måtte være. skulle til å skrive avlingen nå,... men oppdrettet er vel et mer passende ord=) var jo også preget av å ha sterke hunder, som ofte inbefattet aggressivitet. er vel heller med den nye generasjonen kjørere hvor lynne har blitt avlet veeeeldig mye på også.

jeg skriver bare utifra det jeg har tillært meg fra en hundekjørers syn. (er selv med bare på hobbybasis, og da mest på høsthalvåret) men snakker jo mye med de som driver med sporten.

vi er også veldig heldig og han som har de hundene vi omgås med er en virkelig flott fyr, hvor det alltid er hundens beste som er i fokus.

et vennepar av oss skal få seg ah, og når de fortalte det igjen til sine venner (som ikke er kjente med kjøring) ble de helt sjokkerte. en Ah!! komplett umulige hunder. aggressive som fy.

på finnmarksløpet sto jeg selv å så på at en to åring satt mitt i "vårt" spann og lekte med hundene (under oppsyn selvfølgelig) det eneste som skjedde var at en av hundene slo ungen for å få kontakt.

er ikke bare ah jeg misliker generalisering på. synes synd på "kamphundene" også. det er jo eierne det er feil med, og ikke hundene. og de som driver med kamphunder driter jo i loven fra før av,..så det er jo bare de redelige eierne som blir straffet....men det er et sidespor, og jeg skal ikke gå mer inn på det Nå=)

✿ Sheltiedagboka ✿

04.05.2011 kl.13:02

Har bare møtt supersnille AHer jeg! Timo, kusina mi sin, har også veldig sjeldent gått løs, nettopp fordi hun er så rett for at den skal stikke av. Men så en dag, på hytta, der det er maaaasse skog og lite folk, ville hun prøve for å se. Og gutten stakk ikke han! Så nå går han mye mer løs, og nyter livet.

SuperflinkeDenali! Helt enig med folk, den bikkja der imponerer meg stadig! =D

Skriv en ny kommentar

hits