Fri vilje sa du?

Mennesker er noe av det mest latterlige som finnes.
Vi kan regne ut kompliserte regnestykker, memorere tusenvis av ord, bygge romskip. Vi vet hvordan vi er satt sammen ned til minste celle i kroppen, vi kan lage bomber, vi kan bryte lydmuren.. Men noe så banalt og enkelt som å kontrollere følelser, DET får vi ikke til! Når man VIRKELIG VIRKELIG vil ha vekk de jævla stygge følelsene, og man prøver så sykt hardt, så går det ikke! DET GÅR BARE IKKE! De sitter fast i hodet, hjertet, kroppen... Alt.. De bare er der og gnager på deg til du blir gal og ikke vet hvilken vei du skal snu deg.

Følelser må nok være det skumleste for et menneske og oppleve. Følelser bryter forbi fornuften, slår ned murer og trenger seg gjennom ild. Og jeg kan i grunn forstå at for noen som har levd mange år med å beskytte seg mot de følelsene får noia når de virkelig slår igjennom. Man prøver desperat å la fornuften ta over og gjøre det man tror er rett. Men for hva? Mer smerte. Det som er det værste med disse følelsene og tankene er når de går fysisk inn på deg og fucker deg så sykt opp. De tærer i kroppen, du får ikke sove, ikke spise, ikke tenke klart, du stresser, er urolig og klarer rett og slett ikke å slappe av...
Jo mer man prøver å kjempe mot følelsene, jo mer vondt gjør det. Man kan ikke løpe fra dem, man kan ikke unslippe dem. De er der, som om de er limt fast med superlim til hjertet. Og vet du hva jeg tror? At om man kanskje bare gir slipp, og lar følelsene ta litt over en gang i blandt, fortsatt fulgt av fornuften, men til en litt mindre grad, så tror jeg man får litt mer kontroll.

Jeg vet hvordan du har det. Jeg har det helt likt selv. Følelsene mine vil ikke forsvinne, fornuften prøver å trenge gjennom.. Men jeg begynner å innse at det ikke er noe vits å prøve å seire over følelsene lengre. De er hva de er. Og så lenge det er gode følelser så skjønner jeg ikke problemet med å la de seire heller. Selv om jeg virkelig skulle ønske det ikke var sånn..
For det å seire helt alene, det er virkelig den største smerten man kan oppleve..

6 kommentarer

Inghild

23.04.2011 kl.23:35

Deg og meg og tresko <3

Ine og Jago ♥

24.04.2011 kl.09:24

Følelserer og tanker blir som regel sterkere vis du prøver å få dem vekk og ikke tenke på dem (:

✿ Sheltiedagboka ✿

24.04.2011 kl.11:27

Du har virkelig et poeng frøken, merkelig det der. Den derre innledninga di var bare genial (jaja her kommer lærern inn)!

Og Ine har også et poeng må jeg si, når man prøver å bekjempe følelsene blir de bare enda sterkere er også min erfaring! "/

Awesome Balto :-)

24.04.2011 kl.12:36

Uff, følelser er kompliserte ting. Man klarer ikke å styre følelsene sine...

Denali

24.04.2011 kl.14:18

Sheltiedagboka : yeaaah, i bunn og grunn så er poenget mitt bare at mennesker suger! Misunner de som faktisk klarer å la fornuften ta over.. They dont know how lucky they are!

Denali

24.04.2011 kl.14:18

Awesome Balto :: nope... it sucks!

Skriv en ny kommentar

hits