Denali på musejakt

Vi var ute og kosa oss i finværet (uten noe sol da..) Denali var travelt opptatt med å jakte på mus under gresset. Jeg tenkte at hun kom jo ikke til å FINNE noen mus nå, så jeg satte meg ned å tok bilder av hvitveis i stede.
Men plutselig så kom det en dame med en fin Flatcoated Retriever tispe på 2,5 år. Jeg ble så opptatt med å snakke med hun dama og fortelle hvor kult det er å faktisk ENDELIG møte på noen som har bikkja si løs og ikke er idioter og sinna, så jeg tok jo såklart INGEN bilder av dette lykkelige møtet med fine voffsen. Men men. Denali fortsatte med musejakten og ignorerte flatten etter litt hilsing. Plutselig så har jo "jakthunden" min klart å få tak i en mus! Hun trava stolt og fornøyd bortover med musa i munnen. Jeg ble så sjokkert at jeg glemte bider og alt og løp bort og ba henne slippe musa og la den forsvinne under gresset igjen. For hun hadde jo ikke gjort den noe, den levde i beste velgående og føyk under gresset igjen. Snurt og irritert på meg gikk Denali å søla seg til i gjørma i stede.
Men tenk, jeg har bodd her i et år nå, og har ikke møtt på noen løse hunder (eller egentlig ikke hunder generelt), men nå når jeg snart skal flytte, DA møter vi på bikkjer.. Typiiisk!3 kommentarer

myobu

15.04.2011 kl.18:15

synes også det er koselig å møte på andre hunder. Tror det er mange flere som ønsker at hundene skal møte andre hunder oftere. En gang vi gikk tur så var det en gammel mann med en puddel som akkurat var på tur inn i bilen. De kom etter oss og gikk en runde til på tur slik at puddelen skulle få sosialisert seg litt, og det var jo bare trivelig=)

Samboeren min har tidligere hatt veldig dårlig erfaring med løshunder og sinter bikkjer, men selv er jeg litt mer av den oppfatningen at folk som har aggressive hunder ikke lar dem løpe løs. I alle fall ikke hvor det er mange andre med hund som ferdes.

Vi pleier å la våre være løse. Maja klenger som regel til oss uannsett, mens mocca er glad i å hilse. vi har ennå ikke (på 5 år) møtt en eneste sint hund som er løs, og vi pleier som regel å møte 1-4 hunder nesten hver gang vi er på tur. De to gangene vi har møtt aggressive bikkjer, så hadde eierne dem i bånd.

Det er jo mange som ikke liker at man lar hundene springe løse også da, og det kan jeg jo i bunn og grunn forstå. Hadde vi hatt større hunder måtte vi nok ha revurdert å ha dem så mye løs som det vi har nå. Mindre hunder er jo ikke mindre aggressive, men folk flest lar seg ikke skremme så fort.

Pleier du å være på "sosialiseringmøter" med hunden din? vi gjorde det en stund, men hundene våre fikk lus med en gang, og har fått høre både før og i etterkant at det florerer med lus. Synd at enkelte eiere ikke tar slikt på alvor.

Hvor skal du flytte da?

Denali

15.04.2011 kl.18:35

myobu: Ja, det er veldig koselig :D Greit å la hundene løpe litt løse sammen og kose seg av og til :) Og ingenting gjør en hund mer sliten enn et møte med en fremmed hund!

Men ja, det er mye rare folk og hunder, så man må jo ta forhåndsregler. Og jeg har møtt på løse hunder som eier ikke har kontroll på i det hele tatt. Det er skikkelig irriterende når man f.eks trener med hunden sin..

Vi er ikke på noe planlagte sosialiseringsmøter, men bruker å treffe på andre hunder i parker i oslo osv :)

Skal flytte til Oslo:)

Silje Louise

16.04.2011 kl.18:26

Denali er så søøt! Herlige bilder :)

Skriv en ny kommentar

hits