Hundejordet (foto)

Var en tur i frognerparken i dag med Denali og Therese. Tellus fikk ikke være med, men måtte være hjemme alene.
På hundejordet var det maaasse bikkjer, og ikke alle er helt stabile... Det som er veldig greit med Denali er at hun rett og slett ikke oppsøker bikkjer som er ustabile/stressa. Kommer de bort til henne prøver hun så godt hun kan å dempe dem så de til slutt går, og om de er for innpåslitne sier hun klart ifra og GÅR. Og det hjelper! Sykt digg å slippe å passe på henne på slike steder. Kunne bare sitte å ta bilder uten å følge med på henne som en hauk. Hun holdt seg i utkanten, hilsa på hunder en og en og bare tusla rolig rundt! :)

MEN, det er mye folk som er direkte DUMME som drar dit. Sånn som de som kom med en liten valp.. Både jeg og Therese tenkte at den IKKE skulle vært der nå! Og jammen hadde vi ikke rett! Plutselig sto en stor tispe med valpen i kjeften og rista løs. Valpen hylte og ble plukket opp og sjekket.. Før de, hold dere fast, SLAPP DEN LØS IGJEN! Såklart var valpen nå livredd alle hundene og løp så fort den kunne VEKK fra hundene og ut på veien. Bare flaks at den ikke ble påkjørt. Håper de eierne LÆRTE noe, men de gjorde sikkert ikke det heller...

Ellers var det litt småknuffing, mye stress men noe større konflikter ble unngått. Men mye av situasjonene som oppstår er nok menneskeskapte greier.. Og en god del folk må lære seg å skjønne når bikkja har bikka over og faktisk må DRA derfra. Men men.. Er sååå glad for at Denali ikke klikker helt på slike steder, men heller rolig holder seg i utkanten og hilser på noen få hunder i stede for å gå helt bananas og løpe rundt som en idiot.

Her kommer et bilderas!


Fiiiine Irske Ulvehunden <3


Full fart!


Litt forsiktig hilsing


Han til høyre er her seriøst den kuleste bullterrieren jeg har sett!


Hilsing på alle fronter


Liten og stor!
Hvem er du for en aaa?


*dempe dempe*


Bare henger her jeg, ikke si det til de andre!

16 kommentarer

Patricia

10.04.2011 kl.18:55

WOW! Ekstremt fine bilder!! :O :D

dooley

10.04.2011 kl.19:36

Kjempe fine bilder! Haff kjett at det er så mye rare folk som reise dit med hundene sine... Men igjen, godt at Denali holder seg unna de som ikke egentlig burde være der:)

Denali

10.04.2011 kl.19:44

dooley: Ja det er ganske idiotisk! Noen folk forstår ikke at de kanke PRESSE bikkjene til å bli sosiale hunder... Men sånn er det, alle kan ikke være perfekte hundeiere sånn som oss ;)

skriket

10.04.2011 kl.19:54

oi sinsykt fine bilder! Du er flink :) og ja, mange søde hunder også. jeg elsker hunder ^^

♥ Maja

10.04.2011 kl.20:21

så fiiiine voffser!

Frida

10.04.2011 kl.20:55

kjempe fine bilder!

moely-kommenterer tilbake:)

10.04.2011 kl.21:05

kjempe fine bilder!:)

ikke bare hva som er på bildene er fint! selve bilde er utrolig bra! Men du har et bra kamera med bra linse og sånt..

misunner deg ass!

-Eilala

Ine og Jago ♥

11.04.2011 kl.07:44

Så fine bilder! Likte det første bilde av den irske ulvehunden, elsker den rasen! :-D

Clickerdog-alt om hund.

11.04.2011 kl.18:56

Flotte bilder! Synd med de som ikke kan ta hensyn til hundene sine. Tuva hadde aldri taklet å være på et hundegjorde. Hun hadde blitt så stresset å usikker at hun hadde hadde nappet og hoppet på de andre hundene til de angrep tilbake. Synd det skal være slik, men sånn må man bare ta hensyn til.

marthe <3

11.04.2011 kl.20:53

kjempefine bilder! :)

Denali

11.04.2011 kl.21:40

Clickerdog: Ja det er skikkelig irriterende.. Og enda værre er det med dem som tydeligvis ikke forstår at en liten valp IKKE har noe der å gjøre!

Man må bare innse hunden sine begrensninger, og sånn er det.. Man er jo der for HUNDEN sin del, ikke sin egen, men tror veldig mange mennesker glemmer det.

OG SPESIELT gøy er det med de som skal gå rundt å "ta" andre sine hunder. SÅNT blir man forbanna av! Er sååå glad Denali ikke gidder de hundene som er stressa/ustabile, og ikke bryr seg noe om menneskene.

fotoogdesign

12.04.2011 kl.11:22

Mange flotte hundebilder du hadde her!! :D

Men trist historie med den valpen, stakkars!

Idiotiske hunde-eiere finnes dessverre :(

myobu

15.04.2011 kl.18:26

heisan.

Tør jeg spørre om hvorfor valpen ikke burde vært der?

Er det ikke heller den tispa som angrep valpen som ikke brude vært der?

Nå sier ikke jeg at jeg ville ha sluppet en liten valp sammen med masse andrehunder jeg aldri har hilst på selv, men jeg hadde nok (dersom jeg hadde bodd på en slik plass) tatt med en valp (dersom jeg hadde en valp) til plasser jeg visste andrehunder pleide å møtes, i håp om å møte på andre med valper/ eller rolige hunder som valpen min kunne ha fått hilst på.

Vi har ikke slike hundegjorder her, men da mocca var lita tok vi henne med overalt for å få sosialisert henne. Vi presset henne alldri til å ta kontakt med andre hunder, men ønsket at hun skulle lære seg å rett og slett ta det med ro og ikke stresse dersom det skulle være andre firbente tilstede...og dette kunne hun jo egentlig bare lære av å møre andre hunder.

Denali

15.04.2011 kl.18:32

myobu: Ganske enkelt fordi man aldri vet hvilke hunder som er på en slik plass. OG nei, den tispa burde heller ikke være der. Den hadde vært der (såvidt jeg vet) i over en time når dette skjedde, så hun var nok VELDIG sliten og lei allerede og lot det gå utover valpen.

Å sosialisere en valp burde være noe man gjør med TRYGGE hunder man VET er til å stole på. Ikke gå inn i hvilken som helst park og bare slippe hunden løs blandt 10-20 andre hunder og håpe at det skal gå bra. Det var ikke bare tispa som "gikk løs" på valpen, men mange andre hunder var også veldig pågående og mobbete og altfor PÅ valpen. Dette er ikke noe god sosialisering for en valp. Og det var tyyydelig at valpen var livredd etterpå, og det skal ikke så altfor mange dårlige erfaringer til før dette setter seg.

En annen ting er på slike plasser så er det mye stress og uro blandt hundene, og det er ikke bra det heller. Så for en valp å lære seg dette mønstere så tidlig er ikke noe heldig..

Jeg ville heller tatt med valpen min på avtalte møter med enten like store valper, eller voksne TRYGGE hunder man kjenner :)

myobu

15.04.2011 kl.19:15

som sagt har vi ikke slike hundeparker her, så vet ikke helt hvordan det fungerer i praksis.

Og jeg forstår godt poenget ditt med at det er mange ustabile hunder der, og ikke minst eiere med lite kontroll.

syntes det bare var så rart at det kun ble kommenterat at valpen ikke skulle vært der, mens det var tispa som angrep. Derfor jeg måtte spørre.

Jeg ville nok ikke sluppet mine løs bland så mange fremmede hunder selv de ikke er valper lengre.

Det er ikke så voldsomt stort hundemiljø her, så vi drasset mocca rundt til alle vi kjente med hund. og det var bra for henne, selv om det stort sett bare var settere hun lekte med (men du verden, de vet virkelig å ta hensyn under lek for å gjøre opp for str.)

Maja derimot er det først det siste året hun har vært "tøff" nok til å begynne sosialisering med, og det går radig fremover=)

lekelinda

17.04.2011 kl.14:21

Mange flotte bilder, og jeg virkelig elsker den bullen! :)

Skriv en ny kommentar

hits