Menneske/Hund

Sitter å leser i "hundeliv i norge" boka. Og må bare dele et lite utdrag fra boka!

En gang var jeg hjemme hos noen som hadde en schæfertispe. Hunden lå og sov under kafebordet, men plutselig hørte den noen utenfor. Hunden spratt opp så kaffekoppene skranglet, og sprang ut i gangen der den satte i tre-fire kraftige bjeff, som bare en schæfer kan. Mens den sto fullt alert ute i gangen fikk den en skyllebøtte fra matmor inne i stuen. "Nå må du slutte opp med det der helsikes tullet. Vi spretter jo opp under taket alle mann. Hvis ikke du slutter å bjeffe sånn så stenger jeg deg inne i kjelleren. Hører du? I kjelleren" Hunden ga opp den mulige inntrengeren utenfor, tuslet tilbake i stuen og la seg under bordet. Matmor syntes at hunden var flink som kom inn igjen og ga den en sjokoladekjeks. Hunden var sikkert overbevist om at den hadde gjort en fantastisk jobb som vakthund, den fikk jo så fin belønning. Matmor på sin side syntes at hun hadde vært riktig dyktig til å irettesette dyret. Hunden ble selvsagt ikke låst inn i kjelleren, og skjønte aldri at de hadde vært offer for matmors vrede.

Én kommentar

myobu

29.03.2011 kl.02:05

=) synes selv det er irriterende med hunder som bjeffer inne. våre bjeffer hver gang det kommer folk inn, og det er mer enn nok til å sette kaffen i vranghalsen av.

Men samtidig (med at jeg finner det forferdelig irriterende) så synes jeg hunder skal varsle om det kommer folk i leiligheten/ huset, som ikke tilhører husfolket.

Mine foreldre har noen bekjente i tromsø. De skaffet seg ei rottweilertispe fordi de ønsket seg en vakthund. Hunden ble derimot lært opp til ikke å varsle når det kom folk på besøk,..så hva skjedde den natten de faktisk hadde innbrudd? Hunden ga ikke en eneste lyd fra seg.

Skriv en ny kommentar

hits